Konfirmation betyder bekræftelse, for ved din konfirmation bekræfter du den dåb, som dine forældre skænkede dig som lille - lidt ligesom at kvittere for at have modtaget en pakke eller en gave.

Dåben er Guds løfte om at passe på dig, og det løfte følger dig gennem hele livet, uanset om du bliver konfirmeret eller ej. Men konfirmationen er en vigtig del af at blive større og selv tage ansvar for at forstå, hvem du er, og hvad du kommer af. Derfor går man til præst og bliver klogere på, hvad kirke og tro er, og ikke mindst hvem man selv er. Samtidig får man et personligt forhold til sin lokale præst og kan snakke med ham eller hende om, hvad man går og tænker på af både store og små ting.

Sådan foregår det: Når du sidder i kirken, og det er din tur til at blive konfirmeret, vil dit navn blive nævnt, og du bliver spurgt om du bekræfter det "ja", som dine forældre sagde ved din dåb. Derefter modtager du Guds velsignelse - det er som en bøn eller et ønske om, at du må stå under Guds beskyttelse.

Konfirmation finder normalt sted i 8. klassetrin og foregår om foråret.

I slutningen af februar, året før du skal konfirmeres, åbner vi tilmeldingen til konfirmation her på hjemmesiden. Ved at udfylde den elektroniske tilmelding får vi alle nødvendige oplysninger. Du eller dit barn er meget velkomne til at kontake en af kirkens præster, hvis der er spørgsmål til konfirmationsforberedelsen. Konfirmandundervisningen varetages af sognepræsterne Camilla Cedermann og Pernille Nærvig Petersen.

Konfirmationsforberedelsen foregår fra hver tirsdag eftermiddag fra september til konfirmationstidspunktet. De resterende timer bruger vi på en weekendlejr, typisk efter jul, med konfirmanderne.

Konfirmationer 2020

Konfirmationer i Brøndbyøster Kirke er opdelt klassevis for elever på Brøndbyøster Skole således, at

• A- og B- klasser konfirmeres weekenden før bededag, dvs. den 2. og 3. maj
  • C- og D-klasser konfirmeres weekenden med bededag, dvs. den 8., 9. og 10. maj
  • Privatskoleelever eller skoleelever fra andre skoler med bopæl i Brøndbyøster kan frit vælge dato.

TILMELDING 2020

Konfirmationsforberedelse

Hvis du vil konfirmeres, skal du være døbt, og du skal "gå til præst" (konfirmationsforberedelse) fra året før, du skal konfirmeres.

Når man går til præst, finder man ud af, hvad den kristne tro er, hvordan den startede og hvad den betyder for din hverdag i dag. Det er også en oplagt mulighed for at lære din lokale præst at kende og stille alle de spørgsmål, man måtte have - om tro, tvivl, hvad meningen med livet er og andre af de ting, som både kan være store og svære at tale om, men som kirken har et sprog for at kunne nærme sig en forståelse af.

Informationsmøde

Der holdes informationsmøde for alle konfirmander, der skal konfirmeres i 2020 - information om dato og tidspunkt sendes ud inden sommerferien.

Du kan læse meget mere om konfirmation på Folkekirken.dks hjemmeside for konfirmander.