Dato Torsdag d. 8. december 2022, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Ove Kollerup, Camilla Cedermann, Louise Ekelund
De ni læsninger

Ved juletid i 1880 arrangerede sognepræsten i Truro, Edward White Benson, for første gang gudstjenesten ”Nine lessons and carols”. Sognepræstens ønske var at skabe en gudstjeneste, der kunne trække julefejringerne i Cornwall ud af værtshusene og ind i kirken. Det lykkedes i den grad for ham, da 400 mennesker deltog i den første ”Nine lessons and carols” d. 24. december samme år. Gudstjenesten med de 9 bibelske læsninger og mange folkekære Christmas Carols fik sin debut i King’s College Chapel i 1918 lige i tide til at give trøst og håb i den svære tid efter første verdenskrig.

Siden da har den smukke gudstjeneste spredt sig, og er blevet en del af traditionen i mange kirker verden over. Også her i Brøndbyøster. I år tager vi musikgudstjenesten ”De ni læsninger” op igen efter et par års pause.

Læsningerne varetages af menigheden og af årets konfirmander, såvel som præsterne. Organisterne og kirkens korsangere synger de traditionelle engelske julesange, og så sniger vi et par ureglementerede fællessalmer ind også.

Efter gudstjenesten er der æbleskiver og glögg i Annexgården.