Skovtur til Sankt Bendts Kirke

Dato Onsdag d. 24. august 2022 (hele dagen)
Skovtur til Sankt Bendts Kirke

Årets skovtur går til Sankt Bendts Kirke i Ringsted. Kirken, som er nordens ældste teglstenskirke, blev indviet i 1170 med en kæmpefest, der markerede helgenkåringen af Knud Lavard og kroningen af Val- demars søn, den senere Knud 6. Festen var samtidig en slags forsoning oven på de urolige år med strid om kongemagten. Kirken forestår en rundvisning, hvor vi sikkert får fortællinger om de mange adelige og kongelige grave, der er i kirken og vi vil få vist en kopi af det berømte Dagmarkors, som menes at være fundet i Dronning Dagmars grav, der blev åbnet i 1855.

Efter rundvisningen kører bussen mod Reersø, hvor vi skal nyde en frokost på Reersø Kro og vi vil få mulighed for at se den smukke Reersø Kirke. Reersø er kendt for en del sagn, bl.a. skulle Margrethe 1. have reddet sig i land på en planke ved Reersø efter et forlis i Jammerlandsbugten.

Når frokosten er indtaget og vi har nydt den smukke natur omkring kroen, kører vi videre til Malerklemmen, som er et hyggeligt traktørsted i skoven ved Borup. Her vil vi få serveret kaffe/te og et stykke lagkage, inden vi igen vender hjem til Brøndbyøster.

Bussen afgår fra Brøndbyøster Kirke kl. 9.00 og vi forventer hjemkomst kl. 17.15.

Hele arrangementet koster kr. 250,00, som inkluderer busturen, omvisning i Sankt Bendts Kirke, frokost med en øl eller vand og kaffe og kage om eftermiddagen.

Tilmelding bedes foretaget til kirkekontoret. Billetten betales og afhentes på kirkekontoret.