Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Husk at leve mens du gør det

Husk at leve mens du gør det


# Brøndbyøster Kirkes blog
Udgivelsesdato Udgivet af Peter Brandt Baumgartner, onsdag d. 16. september 2020, kl. 11:51
Husk at leve mens du gør det

Hvordan skal vi leve ubekymret, når vi hører om alle de ulykker, der kan vælte ind over os. Hvordan skal vi kunne leve ubekymret, når det kunne have været os eller nogen vi kendte, der bliver ramt af ulykke eller sygdom. Det virker som om, at trygheden kun findes, hvis vi fortrængninger alt det dårlige, der kan ramme os i livet.

Ser vi på verden lige nu er der ikke meget grund til at føle tryghed. Især i corona-tiden gør vi os mange bekymringer. Det er bekymringer om at blive syg eller om at bære smitte videre til andre. Der er også mange, der må sidde alene, fordi de er udsatte eller kender nogen, der er. Det er næsten ikke til at bære. Det virker ikke som nogen tryg verden, vi giver videre til børn og børnebørn – kun én ting kan vi love dem: Der nok skal komme bekymringer for dem også!

Fremtiden har altid været ’utryghedens domæne’, for den kan bringe både godt og dårligt. Fremtiden vil helt sikkert bringe både glæder og sorger – for sådan er fremtiden nu engang indrettet. Og kan vi ikke komme til rette med det, så lærer vi aldrig at leve livet. Vi skal leve det liv, vi har fået givet.

Der er mange og gode grunde til at være ængstelige, bange og bekymrede. Men en ting er sikker – i sidste ende vil livet koste os livet. Dø skal vi alle. Der er en tid til at leve og en tid til at dø. Piet Hein skriver: Husk at leve mens du gør det, husk at elske, mens du tør det. Og det er faktisk det samme, Jesus siger til sine disciple, når han siger ’Frygt ikke’ med sin viden om den modgang og forfølgelse de vil møde.

For livet er ikke vores ejendom. Livet er fra den Gud, som skabte os og gav os fri til at leve hver dag som en gave fra ham. Og livet skal bruges: Det skal leves, det skal gives hen. Det vigtigste og det største, det som ethvert øjeblik skal fyldes af, handler om alt det, man får givet og om det, man selv giver bort. Og så er der intet at frygte. Livets værdi gives os hver dag af Gud og af vore medmennesker. Gud er med os og hos os. Troen er ingen ulykkesforsikring, men en stadig hjælp til at gå ud i livet og tage imod det. Den kristne tro er et budskab om modet til at leve, mens man gør det og til at elske, mens man tør det.

Af præst i Brøndbyøster Kirke 
Pernille Nærvig