Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Vi længes efter lys

Vi længes efter lys


# Brøndbyøster Kirkes blog
Udgivelsesdato Udgivet af Peter Brandt Baumgartner, onsdag d. 24. juni 2020, kl. 12:57
Vi længes efter lys

Sol over grønne sletter, lykke og lyse nætter skrev digteren Thøger Larsen i sommersangen Danmark, nu blunder den lyse nat fra 1914. Det er en sang, der er en af de helt store i Højskolesangbogen – et slags højskole-hit. Vi synger den særligt omkring Sankt Hans-tiden, hvor dagene er lange og sommeren er kommet godt i gang. 

Sangen er en af de allerbedste sommersange, der beskriver sommerstemningen i Danmark fra Vesterhavet til Kattegat – og i Brøndbyøster. For ja, det er sommer nu, og de lyse nætter er sat ind. Det er som en ny begyndelse, og det tænder et håb. Men hvad er det der gør, at vi mennesker drives så meget mod lyset og sommeren?

Sommeren er en triumf, fordi den overvinder vinterens mørke. Lyset vinder, og der bliver tændt et lille lys i os hver især! Sådan er det måske med alt det gode i livet. Her vinder lyset over mørket og giver os et håb. Det er måske fordi, der sættes noget i gang i os mennesker – dybt i os.

Vi finder også lyset i kristendommen. I kirken og kristendommen fejrer vi nemlig Kristus som hele verdens lys. Sådan har det været i kirken i flere tusinde år. Kristus stod op fra graven i påsken og overvandt døden. Det var her lyset vandt over mørket, og der blev på den måde tændt et lys i verden og i os mennesker – og det brænder endnu! Det læser vi om i Bibelen, og det hører vi om i kirken, når vi sidder på bænken til gudstjenester.

Der findes måske en grundlæggende længsel i os mennesker efter lyset og glæden. Vi mangler lyset om vinteren, og vi mangler glæden, hvis depression eller sorg fylder vores liv med mørke nuancer. Vi kæmper hver dag for at få det bedre, og for at få lyset ind i vores liv igen. Vi har længslen efter lys.

Vi kan længes efter lyse sommeraftener og varme eftermiddagsture til stranden, men det kan også være efter noget meningsfuldt i vores liv – som en ubetinget rigdom. Vi kan finde et lys i hverdagens oplevelser, men vi kan også finde det i kirken. Måske vil kirken og kristendommen være som sommeren for dig? Måske vil lyset og glæden måske her vinde over mørket? 
God sommer med lykke og lyse nætter!

Brøndbyøster Kirke