Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Flaget blafrer ved Brøndbyøster Kirke

Flaget blafrer ved Brøndbyøster Kirke


# Brøndbyøster Kirkes blog
Udgivelsesdato Udgivet af Peter Brandt Baumgartner, lørdag d. 16. maj 2020, kl. 09:23
Flaget blafrer ved Brøndbyøster Kirke

Menighedsråd og medarbejdere i Brøndbyøster Kirke har lavet et flaglaug. Flaglauget blev stiftet den 4. maj 2020, og det er frivillige kræfter fra menighedsrådet, samt nogle ansatte i kirken, der har påtaget sig arbejdet med hejse og sænke flaget. Det er en mærkesag for flaglauget, at der skal flages oftere ved Brøndbyøster Kirke – derfor kommer de forbipasserende til at se flaget i større omfang end de er vant til.

Allan, som er suppleant i menighedsrådet og en af de bærende kræfter i flaglauget, siger, at baggrunden for stiftelsen af lauget er, at der er flere flagdage end kirkelige handlinger. Disse flagdage skal markeres, så kirken og flaget bliver en stor del af Brøndbyøsters gadebillede.

Det blafrende flag i vinden er en måde at vise, at der er liv i kirken – og dette særligt i en corona-tid. Allan siger: “Selvom virus har sat sine begrænsninger skal vi vise, at folkekirken er lokalt forankret”. Dette gør man blandt andet ved at flage og signalere liv. Allan pointerer vigtigheden ved at lave frivilligt arbejde, som f.eks. at være med i flaglauget. Det er et arbejde, han sætter stor pris på, da det er vigtigt at involvere sig i lokalmiljøet.

Et flag skal tages ned ved solnedgang og senest klokken 20, og her faciliterer flaglauget de frivillige kræfter, som skal tage flaget ned om aftenen, når kirketjeneren hejser det om morgenen.
“Vi er så priviligerede her, at vi har den smukke middelalderkirke og skoven ved siden af os – her pynter flaget i landskabet” siger Allan.

Brøndbyøster Kirke glæder sig over stiftelsen af flaglauget, og vi glæder os til at se flaget blafre over Brøndbyøster.