Udgivet af Peter Brandt-Henriksen, tir d. 7. jan 2020, kl. 10:39

Else og Birte har mødt hinanden i Brøndbyøster Kirke. De er henholdsvis 91 og 93 år, og de mødes ofte over en kop te eller et koldt glas hvidvin i hyggelige omgivelser. Deres venskab startede ved andagterne og frokosterne i Brøndbyøster Kirke. Else havde tidligere lagt mærke til Birte rundt omkring i Brøndby. Endelig mødtes de to i kirken, og mødet udviklede sig til et hjertevarmt venskab.

I dag bruger Else og Birte ofte kirken ved andagter for seniorer, og de værdsætter at gå til gudstjeneste, og at spise og synge i kirken. I kirken oplever de en ro, og de føler sig godt tilpas, når de går hjem igen. Else siger om de venskaber, hun har fået i kirken: “Når vi spiser sammen ender vi med at kende hinanden privat. Vi har da også fået de samme pladser efterhånden – også i kirken”. De to veninder lader da også snakken gå, når de mødes i kirken – lige indtil kirkeklokkerne eller orglet sætter i gang ved gudstjenesten. 

Else og Birte flyttede til Brøndby i 1954 og 1951, og Elses mand har tidligere siddet i menighedsrådet i Brøndbyøster Kirke. Kirken har været en naturlig del af deres liv, og de bruger også ofte kirken, når sangen skal fylde rummet. Det nyder nemlig at synge – både salmer og højskolesange. “De fællesskaber, man oplever dér, er berigende for et liv”, siger de samstemmende.

Kemien skal passe 
“Det er kun menneskeligt at mødes” påpeger Else, og tager en tår af sin te. Birte siger, at fællesskabet for hende, handler om, at der er kemi mellem mennesker. Når man når op i alderen og får skavanker fra et helt liv, oplever man fællesskaber på en ny måde, beskriver Birte. “Det er op til én selv at lukke sig op for et andet menneske” siger hun. Der ligger altså et ansvar for det enkelte menneske, når det går ind i bekendskaber og venskaber – både indenfor og udenfor kirkens mure.

De to veninder har åbnet sig for hinanden. Fællesskab viser sig hele livet, i forskellige former og på nye steder. 

I Brøndbyøster Kirke holder vi andagter for interesserede seniorer. Her går vi til gudstjeneste, og så spiser vi og synger sammen.

Kategorier Brøndbyøster Kirkes blog