Udgivet af Peter Brandt-Henriksen, man d. 9. sep 2019, kl. 18:06

Efteråret er kommet til Brøndbyøster, og det betyder, at dagene bliver korte og koldere. Det betyder også, at der er tid til eftertanke, når sommeren svinder hen i efterårets svimlende farver.

Efteråret byder blandt andet på gudstjenester og spændende arrangementer i Brøndbyøster Kirke, og vi glæder os meget til at se dig.

Om efteråret, ved høstgudstjenesten, siger vi tak for solskin og regn, og for afgrøderne på marken som får os til at leve. I salmen “Nu falmer skoven trindt om land” skrev præsten N.F.S. Grundtvig: “I vor lade, på vor lo / der har vi nu Guds gaver”. Det betyder, at vi siger tak for alt det, vi er givet - både som afgrøder, men også i livet.
Her følger et lille udpluk over efteråret i Brøndbyøster Kirke.

Foredrag 

D. 22/9, efter høstgudstjenesten, vil tidligere kirkeminister Birthe Rønn Hornbæk holde foredrag om "H.C. Andersen og de sorte præster”. H.C. Andersen havde en gudstro, som bar ham hele livet, og hans dagbøger er fyldt med vidnesbyrd om Gud. Datidens præster var H.C. Andersen dog ikke glad for, fordi de så sig kaldede til at rationere Guds nåde. I sine eventyr hudflettede Andersen præster og biskopper, og udleverede dem til latteren. Der er VENTELISTE til arrangementet med Birthe Rønn Hornbæk.

Gudstjenester

Der er højmesse i Brøndbyøster Kirke om søndagen, kl. 10.

D. 3/10 kl 19.30 inviterer Brøndbyøster Kirke til aftensang. Aftensang er dette efterår rykket 30 minutter, så vi kan mødes efter aftensmaden er spist. Her kan du læne dig tilbage på kirkebænken og nyde kirkens ro. Du kan nyde, at kirken er en pause fra verdens larm. Her er der ingen forventninger til dig, og du kan komme præcis som du er. Kom og nyd aftenen med lidt god musik og dybe refleksioner.

D. 3/11 mødes vi til Alle Helgens gudstjeneste. Alle Helgens Dag er en bestemt dag i kirkeåret, hvor vi mindes vore kære døde. Kl. 10 er der almindelig højmesse, og kl. 16 er der mindegudstjeneste, hvor alle kirkens præster medvirker. Her vil der være tændt levende lys på døbefonten svarende til antallet af mennesker, der er blevet bisat eller begravet fra kirken siden Alle Helgens Dag 2018.

Mad og fællesskab

Vi holder spaghettigudstjeneste i Brøndbyøster Kirke den tredje torsdag i måneden kl. 17.30 (d. 19/9, 24/10, 21/11), og her har man muligheden for at spise god mad og deltage i gudstjenesten i kirken. Et måltid kan binde folk sammen, fordi et fælles måltid er mere end bare at spise. Måltidet rummer nemlig muligheden for at få talt sammen og komme tættere på hinanden. Dette vil vi i Brøndbyøster Kirke gerne lægge vægt på, og derfor inviterer vi til spaghettigudstjeneste.

Udover dette lille udpluk af arrangementer, sker der meget i kirken. Du kan også følge os også på Facebook og få spændende nyheder.

Efteråret kommet til Brøndbyøster Kirke, og vi glæder os til at se dig!

Kategorier Brøndbyøster Kirkes blog