Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Kirkehøjskolen i Brøndby klar med forårsprogram

Kirkehøjskolen i Brøndby klar med forårsprogram


# Nyheder fra Brøndbyøster Kirke
Udgivelsesdato Udgivet onsdag d. 4. januar 2023, kl. 10:45
Kirkehøjskolen i Brøndby klar med forårsprogram

Kirkehøjskolen i Brøndby er klar med sit program for foråret 2023. Det er 3 temalørdage med foredrag og debat, og de er noget for enhver videbegærlig sjæl.

”Skyld, skam og tilgivelse” ved Dan Månsson

Lørdag den 18. februar kl. 11.00-15.00 i Brøndby Strand Kirke

Dan Månsson er teolog, sjælesørger og en erfaren foredragsholder. Han vil over to foredrag denne lørdag fortælle os om fænomenerne skyld, skam og tilgivelse. Det hele krydres med eksempler fra bibelhistorien.

”Hvad skal vi med det gamle testamente i 2023?” ved Frederik Poulsen

Lørdag den 18. marts kl. 11.00-15.00 i Brøndbyøster Kirke

I foredraget giver Frederik Poulsen os et overblik over Det Gamle Testamentes rolle i kristendommen med fokus på nogle af de mest kendte fortællinger som syndefaldet i Edens have og profeten Jonas. Frederik Poulsen er dr.theol. og lektor i Det Gamle Testamente. Efter frokost er der fællessang ved sognepræst Camilla Cedermann og organist Filip Forsberg fra Brøndbyøster Kirke. 

”Hvordan skal Bibelen lyde?" ved Henrik Winther Nielsen

Lørdag den 29. april kl. 11.00-15.00 i Nygårdskirken 

Når Bibelen oversættes til nudansk, kan man få den tanke, at den mister noget af sin pondus. Måske virker det som en forfladigelse af de gamle tekster? Kan man nære den samme respekt for en sådan udgave af Bibelen, eller er det kun den autoriserede, der dur? Hvilke hensyn skal der egentlig tages, når Bibelen oversættes – og hvordan bør en Bibel lyde?

Henrik Winther Nielsen er uddannet lærer fra Haslev Seminarium og cand.theol. fra Københavns Universitet, og sognepræst i Frederiksborg Slotskirke i Hillerød. Forfatter til Djævelen fra serien Bibelselskabets Håndbibliotek.

Efter frokost er der fælles salmesang med sognepræst Lis Withøft Larsen og organist Jannik Larsen.

Du kan læse mere om foredrag, filmarrangement og tilmelding i kirkehøjskolens folder her! – Bemærk: Foredraget med Johannes Baun er erstattet med foredraget "Hvordan skal Bibelen lyde?", som du kan læse om ovenfor.